Samenvatting Achtervolgingsdrift

Als de onhandelbare en verwende zestienjarige Jeanne in 1959 door haar vermogende vader naar een kostschool wordt gestuurd, begint een reeks van onherstelbare gebeurtenissen die verstrekkende gevolgen heeft voor Jeanne's familie in het hier en nu.

Een woedende Jeanne neemt zich voor nooit meer terug naar huis te keren. Om toch een dak boven haar hoofd te hebben als ze eenmaal eenentwintig is, verleidt de op seks en macht beluste puber leraar Marius Chatrou tot een huwelijk. Negen maanden later wordt hun dochter José geboren, vernoemd naar Jeanne's zusje die op tweejarige leeftijd verdronk.

'De tweede José' wordt opgevoed door een kille, strenge moeder en een zachtaardige, vriendelijke vader. Als puber valt José als een blok voor de vier jaar oudere politieagent Stef. Ondanks waarschuwingen van haar vader trouwt ze met deze man. Al snel blijkt haar echtgenoot inderdaad niet de charmante man te zijn waar zij hem voor hield. Maar verlaten durft ze Stef niet uit angst voor represailles tegen haar en hun dochtertje Ilona.

Als Stef een punt achter hun huwelijk zet omdat hij met iemand anders verder wil, haalt zijn vrouw opgelucht adem. Een opluchting die echter van korte duur is als ze na haar breuk vanuit het niets wordt gestalkt. De vraag wie de stalker is drijft José tot wanhoop.

Nadat José een relatie krijgt met haar vroegere jeugdvriend Hans, overschrijdt de stalker de grenzen van het betamelijke nog verder. Intussen ontdekt Marius dat zijn Jeanne geheimen voor hem heeft. Als hij ze ontrafelt, blijkt de waarheid erger dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

José komt tenslotte op brute wijze te weten wie haar stalker is. En ook zij had de verschrikkelijke waarheid uit het verleden die hiermee aan het licht komt nooit kunnen vermoeden.

 

'Achtervolgingsdrift' is een psychologische thriller die onverbloemd laat zien wat de gevolgen zijn voor anderen als alles om één persoon draait. Het boek leest ondanks de vraag wie de stalker is als een 'whydunit', waarin lust, macht, teleurstelling en liefde als katalysator werken op het gedrag van de hoofdpersonen. 

 

Titel: Achtervolgingsdrift

Genre: Psychologische thriller

Auteur: Dinie Bell

Uitgever: Palmslag

Verschenen: Februari 2013

ISBN: 978 90 814838 9 6

NUR: 305

Aantal pagina's: 255

Prijs: 17,95

Te koop bij: De reguliere boekhandel, online boekhandels, Bol.com en Uitgeverij Palmslag

 

Voor iedereen die lid van de bibliotheek is en dus liever een boek leent dan koopt: Achtervolgingsdrift is daar ook verkrijgbaar.

 

Achtervolgingsdrift is door Uitgeverij Palmslag blijvend in prijs verlaagd en kost nu 15 euro in plaats van 17,95. (20-4-2017)

 

 

 

Nieuwe commentaren

21.07 | 16:13

Bedankt voor je reaktie, Anton!

...
21.07 | 16:06

Maakt nieuwsgierig en uitdagend. Weer een prikkel en een plekje in mijn bieb.

...
14.07 | 22:24

Jij ook bedankt.

...
02.06 | 15:43

Dank je, Maarten.

...
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE